Hummusul pe care l-am mancat prima oara, nu mi-a placut! Posibil ca amareala de la sosul tahini sa nu ma fi cucerit.
Dar imi place nautul si usturoiul si am zis ca hummusul nu-i de lasat balta!
Asa ca mi-am creat eu propria reteta de hummus fara sos tahini si ce s-o mai pune-n el! Eu sunt fan si imi place sa-l mananc dimineata :).
Pentru 2 portii ai nevoie de:
- 100 gr. naut
- 2 catei de usturoi
- jumatate de lamaie, stoarsa
- 3 linguri ulei de susan
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 lingura de seminte din fiecare (susan, dovleac, susan negru, floarea soarelui)
- sare si piper dupa gust
Pui nautul la hidratat peste noapte, apoi il pui la fiert cu o lingurita de sare.
Pana fierbe, pui la prajit semintele, apoi, intr-un blendar mixezi nautul, cu 10-20 linguri de zeama din care a fiert, bagi si restul ingredientelor si… cel mai delicios mic dejun, sau cand vrei tu sa il mananci, este gata!
*Bonus: poti sa schimbi apa 1-2 ori, daca te stii sensibil cu digestia.