Sunt…eram topita dupa mancarea ungureasca: Gulyas, Paprikas, Babgulyas si alte bunatati de genul (mai ales cand erau facute la ceaunul de afara).
Atat de topita, incat am zis ca nu pot trai fara gustul si textura pe care o au preparatele, si ca trebuie sa existe o alternativa vegana: pana la urma un gulas este o tocana delicioasa, merge si fara carne, nu?!
Asa a aparut aceasta gustoasa, cremoasa, ideala pentru zilele mai racoroase ale anului, mancarica de cartofi cu niste condimente specifice; fapt pentru care, daca esti fan mancaruri calde si yummmmy, iti vei pune de 2 ori din portia de Gulas vegan cu soia cuburi.
Pentru 2 portii ai nevoie de:
- 2 cartofi, taiati cubulete
- 1/2 ardei rosu, taiat julien
- 1/2 ardei verde, taiat julien
- 1 morcov, taiat felii
- 1 ceapa, taiata marunt
- 2 catei de usturoi, dati pe razatoare
- 1 lingurita sos soia
- 1 lingura boia dulce
- 3 linguri ulei de masline
- 1 varf de lingurita boia afumata
- 1 varf de lingurita chimion
- 1 varf de lingurita de zahar de cocos
- 1 varf de lingurita otet balsamic
- 1 frunza de dafin
- 160g sos de rosii
- 45g soia cuburi
- 26ml lapte de cocos
- sare si piper dupa gust
Magia pentru a avea gust soia este sa le hidratezi inainte (pui soia intr-un vas peste care torni apa fiarta, cat sa le acopere si pui un praf de sare sau ce condimente iti plac tie; mie imi place sa pun vegeta mea).
Cat timp aceasta se hidrateaza, intr-o oala, caleste ceapa taiata marunt si ardeii taiati julienne (cam 4 minute); apoi adaugi morcovul taiat felii, usturoiul maruntit, cartofii cubulete si condimentele, peste care adaugam apa fiarta, cat sa le acopere.
Amestecam si le lasam sa fiarba, cu capac, cam 15 minute; apoi stoarce si pune in oala cubuletele de soia, sosul de soia si otetul balsamic; amesteca bine, apoi adauga si sucul de rosii.
Cand legumele sunt facute, adauga laptele de cocos, drege gustul de sare si piper si tocmai ai facut cel mai minunat fel principal everrrrr!
*Bonus: daca iti place picant, pune si ceva boia iute sau cayenne pepper!😍