Insasi numele ma face sa cred ca e ceva complicat! Am gustat gazpacho cumparat si mi s-a parut delicios: fie ca il consumi ca „lichid” cand mananci micul dejun cu ceva hummus sau il mananci ca atare, casupa rece la pranz; totul tine de preferintele tale si cum il faci (mai lichid sau mai gros).
Ce este gazpacho in fond, daca nu o salata de rosii lasata la „fezandat”?! (ma rog, mai pui oleaca de otet).
Te asigur ca te vei topi dupa aceasta reteta, mai ales in zilele mega calduroase! Mhhhmmmm…
Pentru 2 portii ai nevoie de:
- 1 ardei gras, rosu
- 1 ceapa mica, rosie
- 3 rosii, decojite
- 1 castravete, mic
- 2 catei usturoi
- 1 lingurita otet de mere
- 10 linguri ulei de masline extravirgin
- sare si piper dupa gust
Tai legumele in bucati, le pui intr-un vas, apoi adaugi restul ingredientelor; amesteci bine, acoperi vasul si il bagi la frigider, minim 3 ore (merge lasat si peste noapte). Se pune tot in blander si aia e!
*Bonus: merge de minune cu busuioc, sumac si crackers! Yuuuum