Nuuuuu… inca nu m-am saturat de pasta rosie de curry! :))) Abia am inceput.. cu supa Tom Yum.
Si continui cu mancaruri mai legate, gen felul 2, tip curry!
Imi place la nebunie si am tot facut luna asta diverse combinatii, pentru asta am sa pun mai jos si cea de a doua varianta de reteta (are mici diferente pe care le voi pune la ingrediente, in paranteza).
Daca iti place picant si combinatia asta nebuna de lapte de cocos cu condimente puternice, sigur iti vei pune o portie maaare din acest Curry vegan cu ciuperci si ghimbir! sau Curry vegan cu legume si praz.
Pentru 2 portii ai nevoie de:
- 1 lingura ulei de cocos
- 1 ceapa rosie, taiata subtire (1 praz mic, taiat felii)
- 2 catei de usturoi, dati pe razatoare
- 1 lingurita ghimbir, ras
- 1 fasie de ardei rosu, kapia, taiat juliene
- 1 morcov, taiat juliene
- 3 ciuperci Champignon, taiate felii (1 mana ciuperci deshidratate)
- 2 frunze de lime
- 1 lingura pasta curry rosu
- 100 ml lapte de cocos
- 1 lime
- sare, dupa gust
Intr-o tigaie adanca, pune uleiul la topit, adauga ceapa si un praf de sare, amesteca si adauga ghimbirul cu usturoiul si mai lasa, la foc mediu, 2-3 minute.
Apoi adauga pasta de curry (pentru a se dizolva mai repede pune pasta de curry intr-un vas cu 5-6 linguri de apa calda), amesteca pana se omogenizeaza, adauga laptele si restul ingredientelor, dupa 5 minute adauga si 1 cana de apa (sau depinde cat de zemos iti place sa fie).
Lasa 10-15 min pe foc, scoate frunzele de lime, opreste focul, stropeste cu zeama de la jumatate de lime, arunca si niste patrunjel peste si asta’i tot!
Eu l-am servit cu orez basmati, simplu. Insa merge si cu noodles.
Tips: mie imi plac texturile mai crunchie si folosesc varianta de mai sus, ba chiar pun ciupercile fix inainte sa inchid focul.
Daca tie iti plac legumele mai bine facute, iti recomand sa pui legumele inainte de a pune pasta curry si sa le tragi oleaca in tigaie si abia apoi vii cu restul pasilor.
*Bonus: pune si niste sos de soia peste! 👌