Cartofi zdrobiti cu turmeric si ceapa

I-as fi zis piure, caci asa l-am descoperit dar neavand cu ce sa-l fac, au ramas asa:)))

Bun! Deci avem cea mai banala mancare insa mi se pare cea mai delicioasa si repede de facut! Gusul ma topeste, efectiv!

E grozav de bun, se face repede, turmericul are multe beneficii si langa, poti pune ce vrei tu!

Pentru 2 portii ai nevoie de:

  • 4 cartofi, taiati cubulete
  • 1 ceapa (mare sau 2 mici), taiate marunt
  • 1 lingura de turmeric
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece
  • sare si piper dupa gust

Tai ceapa si o inabusi cu uleiul si sarea (important e ca vasul sa fie cu capac, ca ceapa sa nu se prajeasca); cand aceasta s-a inmuiat, adaugi turmericul, mai amesteci 2-3 minute, apoi pui si cartofii taiati (cat mai marunt) si amesteci bine cateva minunte, dupa care pui apa (deja fiarta), maxim cat sa ii acopere, pui iar capacul si ii lasi sa fiarba, amestecand din cand in cand si… asta-i tot! ^_^

Daca ii fierbi bine, poti sa nu ii mixezi, ii amesteci bine si raman asa „mashed potatoes”; important e sa ii fierbi cat sa se evapore apa – sa nu o versi! (aia e toata bunatatea).

*Bonus: Merge bine cu niste patrunjel sau marar pe d’asupra! Si langa, o salata de varza!!!! Yuuuummmm..

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autentificare

Ai uitat parola?

Creezi un cont?