Cartofi zdrobiti cu turmeric si ceapa

I-as fi zis piure, caci asa l-am descoperit dar neavand cu ce sa-l fac, au ramas asa:)))

Bun! Deci avem cea mai banala mancare insa mi se pare cea mai delicioasa si repede de facut! Gusul ma topeste, efectiv!

E grozav de bun, se face repede, turmericul are multe beneficii si langa, poti pune ce vrei tu!

Pentru 2 portii ai nevoie de:

  • 4 cartofi, taiati cubulete
  • 1 ceapa (mare sau 2 mici), taiate marunt
  • 1 lingura de turmeric
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece
  • sare si piper dupa gust

Tai ceapa si o inabusi cu uleiul si sarea (important e ca vasul sa fie cu capac, ca ceapa sa nu se prajeasca); cand aceasta s-a inmuiat, adaugi turmericul, mai amesteci 2-3 minute, apoi pui si cartofii taiati (cat mai marunt) si amesteci bine cateva minunte, dupa care pui apa (deja fiarta), maxim cat sa ii acopere, pui iar capacul si ii lasi sa fiarba, amestecand din cand in cand si… asta-i tot! ^_^

Daca ii fierbi bine, poti sa nu ii mixezi, ii amesteci bine si raman asa „mashed potatoes”; important e sa ii fierbi cat sa se evapore apa – sa nu o versi! (aia e toata bunatatea).

*Bonus: Merge bine cu niste patrunjel sau marar pe d’asupra! Si langa, o salata de varza!!!! Yuuuummmm..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cartofi zdrobiti cu turmeric si ceapa
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
DETALII