Produsul este certificat BIO. Zahărul de palmier Arenga este similar cu cel de nucă de cocos. Ambele zaharuri sunt extrase din diferite soiuri de palmieri; unul este extras din palmierul Arenga, iar celălalt este extras din palmierul de cocos. Seva de palmier Arenga este colectata printr-un proces numit „tapping”. Aceasta se încălzește până când a fost redusa la un concentrat. Odată răcit, concentratul se întărește și este zdrobit în granule. Zahărul de palmier este un ingredient tradițional în cultura din Asia de Sud-Est, fiind alcătuit în mare parte din sucroză, substanță care îi asigură o aromă dulce, caramelizată.Spre deosebire de zahărul alb, cel de palmier este foarte puțin procesat și tot conținutul nutritiv al acestuia este păstrat intact. De aceea zahărul de palmier este un îndulcitor din ce în ce mai prezent în magazinele naturiste, ca alternativă la produsele toxice și nesănătoase cum ar fi zahărul alb, asprtamul, etc. Unul dintre principalele avantaje ale zahărului de palmier este indicele să glicemic redus (35), comparabil cu cel al fructelor și legumelor proaspete. Prin urmare, acesta are un efect redus asupra nivelului zahărului din sânge, fiind recomandat diabeticilor și tuturor celor care își doresc un stil de viață sănătos. Spre comparație, mierea sau siropul de arțar au un indice glicemic mai mult decât dublu, de unde și riscuri mai mari pentru sănătate. Dacă zahărul alb este lipsite de minerale, în cel de palmier se regăsesc de asemenea cantități importante de fosfor, potasiu, magneziu, mangan, cupru sau doze mai mici de zinc, fier, calciu, sulf, sodiu, bor sau clor. Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.