Zahărul de cocos este obţinut din nectarul florilor palmierului de cocos.
IG 35 – are indicele glicemic scazut fata de alte zaharuri, cu un gust usor caramelizat.
Nectarul dulce este evaporat la temperaturi scăzute până devine un caramel gros, după care este uscat şi măcinat până devine pudră cristalizată.
Această metodă traditională asigură păstrarea conţinutului de vitamine şi minerale precum: Vitaminele B1, B2, B3, B6 , vitamina C, Potasiu, Magneziu, Zinc, Fier, şi o mare parte din cele 16 tipuri de aminoacizi.
Are indicele glicemic scăzut (35) faţă de alte zahăruri, cu un gust uşor caramelizat.
Prin simpla înlocuire a zahărului normal, cu zahărul de cocos se poate obţine un metabolism mai rapid, cu rezultat în arderea grăsimilor.
Zahărul de cocos se poate consuma ca îndulcitor, se poate adăuga în cafea, ciocolată, tarte cu fructe, îngheţată şi deserturi sau poate fi utilizat pentru gătit.
Tara de origine: Indonezia.