Cercetătorii au identificat in extractele naturale bogate in Vitamina C organica cofactori, substanţe (flavonoide, antociani, acizi organici) care pe de o parte imbunătăţesc simţitor asimilarea acestei vitamine de către organism, iar pe de altă parte potenţează acţiunea sa terapeutică foarte mult.
Contribuie la:
- funcţionarea normală a sistemului imunitar
- creşte acţiunea celulelor imunitare impotriva celor anormale
- reduce infecţiile virale şi bacteriene
- reduce simptomele gripaleminimizarea alergiilor
- reduce nivelurile crescute de histamină din organism
- reduce inflamaţiile articulare, crescand mobilitatea
- funcţionarea normală a sistemului cardiac
- reduce riscul de apariţie a trombozei
- reglează tensiunea arterială
- menţinerea concentraţiei normale de fier in organism
- creşte rata de absorbţie a fierului la nivel intestinal
- stimularea producţiei de colagen
- menţinerea valorilor normale de glucoză şi colesterol
- protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ, fizic şi psihic
Diferența dintre Vitamina C Organică și alte forme de Vitamina C:
Cu toții ar trebui să cunoaștem diferența dintre vitamina C organică și vitamina C de sinteză, denumită și acid ascorbic. Deși multă lume crede că acidul ascorbic e doar o altă denumire a vitaminei C, de fapt vorbim de două lucruri total diferite.
Vitamina C organică se găsește în natură, în plante și reprezintă un complex complet de elemente, cum ar fi: bioflavonoide, vitamina P, factorul K, factorul J, factorul P, tirozinaza, ascorbinogen și acid ascorbic.
Vitamina C de sinteză sau acidul ascorbic nu se regăsește în natură, ea se produce doar în laborator. Acidul ascorbic reprezintă doar stratul exterior al complexului complet numit vitamina C.
Organismul nostru poate beneficia de vitamina C, doar atunci când aceasta conține toate elementele. Deoarece vitamina C sintetică conține doar acidul ascorbic, organismul nostru trebuie să folosească celelalte elemente din rezerva proprie ori, acidul ascorbic va fi complet eliminat prin urină.
Acidul ascorbic, varianta de sinteză a vitaminei C este foarte eficient în lupta împotriva bacteriilor din stomac, paraziților și ciupercilor, însă, din păcate nu face diferența între bacteriile sănătoase și cele nesănătoase din organism.
Acerola şi măceşele sunt fructele cu cel mai mare conţinut de Vitamina C, având de 40 de ori mai multă Vitamina C decât lămâia şi de 10 mai multă Vitamina C decât coacăzele negre.
Compoziție per 1 capsulă:
Extract 3-4:1 din fructe de Acerola (Malpighia glabra) standardizat cu 17% Vitamina C naturală nativă (furnizând 68 mg Vitamina C naturală nativă – 85% VNR*) | 400mg |
brand | Herbagetica |
---|---|
cantitate | 120cps |
mod-ambalare | Plastic |
provenienta | Romania |