Magazin Naturawl

Ulei Esential de Lemongrass Ecologic/Bio, 10ml | MAYAM

9.90 lei

Ulei Esential de Lemongrass Ecologic/Bio 10ml MAYAM

Cumpara

SKU: 1035 Categorie:

Cu aroma sa citrică ierboasă emană prospețime, este apreciat pentru proprietățile antiseptice, este bun tonifiant și dezodorizant, benefic pentru tenul gras, cu utilitate și în aplicații de igienă.Lemongrass, cunoscut și sub denumirea de iarbă de lămâie, citronella sau verbină de India, este o plantă perenă ce crește și se multiplică rapid, formând o adevărată rețea de rădăcini în sol.

Este nativ în India unde și acum crește în sălbăticie. Planta este folosită în diverse zone ca și condiment, plantă medicinală dar și pentru proprietățile sale de parfumare și de respingere a insectelor.

Metoda de obținere: prin distilare cu vapori de apă a părților aerieneCalitate: produs cosmetic natural și organic certificat de Ecocert GreenlifeProprietăți organoleptice: lichid clar ușor gălbui, vâscozitate redusăDescriere olfactivă: miros proaspăt, citric, erbaceuIngrediente (INCI): cymbopogon flexuosus oil*
*100 % din totalul ingredientelor provin din agricultură organică.

Produs cosmetic natural și organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanță cu standardul ECOCERT

Proprietățile uleiului de lemongrass:

  • tonic venos și cutanat
  • vasodilatator, stimulează circulația sanguină
  • antidepresant, sedativ al sistemului nervos
  • repulsiv pentru insecte
  • dezodorizant, parfumant
  • echilibrant pentru sistemul nervos

Recomandări, aplicații:

  • tonifierea pielii și a musculaturii
  • stimularea circulației sanguine periferice
  • în tratamente anticelulitice, ameliorarea artritei
  • agent dezodorizant în formularea deodorantelor, a cremelor de picioare
  • aplicații capilare pentru strălucirea părului
  • alungarea insectelor sub formă de spray de corp sau prin vaporizare sau difuzare aeriană
  • parfumarea produselor cosmetice și a săpunurilor
  • odorizarea și împrospătarea mediului ambiantCum se folosește uleiul de lemongrass

Este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice, parfumuri și compoziții pentru aromaterapie
dozaj uzual recomandat în compozițiile cosmetice 0,5-2%, ca:

  • ingredient în prepararea de creme, balsamuri, lapte de corp, unguente, geluri
  • diluat cu un ulei vegetal pentru masaje
  • adăugat în săpunuri pentru parfumare
  • ca ingredient în șampoane, balsamuri sau creme capilare pentru strălucirea părului
  • ca ingredient în sprayuri și loțiuni dezodorizante în caz de transpirație excesivă
  • ca ingredient în deodorante lichide sau solide
  • ca ingredient în cremă de picioare pentru dezodorizare și neutralizarea mirosului neplăcut
  • ca ingredient în sprayuri sau creme de corp pentru respingerea insectelor
  • alături de alte esențe cu note de vârf, mijloc și de bază, pentru crearea parfumurilor lichide sau solide
  • prin vaporizare sau difuzare aeriană pentru dezodorizare, aromaterapie, neutralizarea mirosurilor neplăcute.