Pudră obţinută din fructul roşcovului, având o culoare şi un gust foarte asemănătoare cu cacaua. Este bogată în vitamine, minerale, fibre alimentare şi calciu, fiind un antioxidant de excepţie. Are un indice glicemic foarte mic. Nu conţine cofeină, teobromină (o substanță organică cu efect excitant al sistemului nervos), gluten, lactoză sau colesterol. Se poate folosi cu succes ca înlocuitor de cacao, adăugat în lapte, prăjituri sau precum o băutură sănătoasă cu apă caldă și zahăr brut.Aceasta contine 80% proteine, fibre, polifenoli, vitamine (A, B, B2, B3 si D) si minerale (magneziu, calciu (de doua ori mai mult decat cacaoa), fier, fosfor, potasiu si mangan). Toate aceste proprietati, face ca pudra de roscove sa ajute la reglarea zaharului din sange, diaree, enterita la copii, slabiciune de stomac, arsuri la stomac, constipatie, infectii gastro-intestinale, diabet, obezitate, infectii, boli ale aparatului respirator (tuse, astm) si tulburari sexuale.Comparata cu pudra de cacao, pudra de roscove are un continut mai scazut in grasimi, dar mai ridicat in carbohidrati si zaharuri. Fiind mai dulce decat pudra de cacao, cea de roscove poate fi utilizata cu succes in prepararea unei prajituri sau a unei ciocolate sanatoase.Datorita efectului antioxidant, pudra de carob reduce aparitia bolilor de inima si creste sistemul imunitar al organismului. Totodata, fiind bogata in fibre insolubile, pudra de roscove reduce in mod natural nivelul colesterolului rau.Pudra de roscove sa ajuta la reglarea zaharului din sange, fiind indicata in caz de prediabet si diabet. Pentru incetinirea eliberarii zaharului in sange si inlaturarea poftei de dulciuri.Pudra de roscove este bogata in grasimi, fiind un bun adjuvant in cazul alimentelor dietetice cu consum redus de calorii. Totodata, poate fi utilizata pentru a trata sau preveni diareea si boala celiaca.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.