Este cunoscut sub numele de tahina, tahini, unt de susan sau pasta de susan.
Este unul dintre cele mai recunoscute ingrediente din bucătăria din Orient. Se caracterizează printr-o aromă intensă cu o notă evidenta de nuca. Este o componentă inseparabilă a humus-ului, originar din Egipt sau Liban și cunoscut în întreaga lume.
Numele original este derivat din arabă și dezvăluie puțin despre conținut. Un indiciu este un alt termen devenit popular pentru tahini este unt de susan. Acest produs este obținut prin măcinarea semințelor de susan indian ușor prăjite, iar consistența sa de pastă ne trimite oarecum cu gandul la untul de arahide. Semințele de susan sunt încă folosite ocazional în bucătăria europeana- în principal ca adaos la mâncărurile orientale. Acestea sunt asociate în principal cu dulciuri calorice precumi halvaua.
Beneficii susan:
- bogat in vitamine (B, E si beta-caroten) și minerale, proteine, fibre, magneziu și calciu
- digestibilitate excelentă
- „superaliment” antic Tahini este un produs extrem de valoros pentru persoanele care mănâncă alimente vegetale
- grăsimi sănătoase, fitosteroli, aminoacizi esențiali pentru organism
- proteine bune pentru mușchi
Pasta de susan susține menținerea unei greutăți corporale sănătoase, întărește senzația de sațietate, adaugă energie și ajută la prevenirea anemiei. Merită inclusă în meniu, în special în lunile de toamnă și iarnă, când imunitatea naturală a organismului scade. În timp ce enumerăm beneficiile pro-sănătate ale tahini, nu trebuie să uităm că pasta de susan este complet naturală, fără coloranți și conservanți.
Mod de utilizare:
Cunoașterea produsului este esențială. Tahina este densă, uleioasă și cu gust intens de susan dar si ușor amar ca urmare a prăjirii.
Cei care iubesc aceste seminte minuscule indiene vor iubi, de asemenea, pasta preparată din ele.
Tahini este cel mai bine utilizat:
- clasic, ca in Orientul Mijlociu – prin prepararea de sosuri, hummus sau baba ghanoush
- dulce – adăugat la prăjituri, deserturi, înghețată, bilute energizante și halva de casă
- experimentand noi retete – gustul de susan merge bine cu vinete, salate, cuscus, legumele coapte și la grătar și toate preparatele care au gust bun alaturi de nuci
Unt de susan de casă: pentru a face un tahini singur, aveți nevoie de un blender foarte bun, semințe de susan, un pic de ulei de susan (sau ulei de măsline) și multă răbdare. Întreaga chestiune trebuie măcinată până când se obține o consistență uniformă și groasă.
Produs 100% natural, fara ulei de palmier, fara sare si fara zahar
Conditii de pastrare: depozitati la temperatura camerei. După deschidere, consumați în 3 luni.Uleiul de susan de la suprafața pastei este un fenomen natural.
Conținutul de sare din produs se datorează numai prezenței în mod natural.
Tara de origine: Polonia
brand | Targroch |
---|---|
cantitate | 500g |
mod-ambalare | Sticla |
provenienta | UE |