Mierea de Manuka este produsă de albine care colectează nectar de la florile din familia Leptospermum, cunoscută şi sub denumirea de arborele de ceai – plantă originară din Australia.
Mierea de Manuka este cea mai populară şi cea mai premiată miere din lume, cunoscută pentru proprietăţile sale în materie de sănătate şi cele bioactive. Cercetările au arătat că atunci când se aplică local pe tăieturi şi răni la nivel cutanat, mierea de Manuka are proprietăţi antibacteriene.
De asemenea, este un supliment alimentar ideal. Mierea de Manuka conţine în mod natural substanţa denumită Metilglioxal (MGO) care conferă mierii proprietăţile sale antibacteriene, antivirale şi antimicrobiene.
Cu cât nivelul MGO este mai ridicat, cu atât sunt mai mari nivelurile active. Real Health foloseşte metoda de clasificare MGO deoarece aceasta este recunoscută la nivel mondial ca fiind mai adecvată pentru măsurarea activităţii antibacteriene.
Mierea de Manuka trebuie să fie de minim 100 MGO sau mai mult, pentru a fi considerată o miere cu proprietăţi antibacteriene.