Se foloseste la prepararea dulciurilor: creme, biscuiti, cozonac, budinci, inghetata, in cosmetica dar si ca tratament naturist impotriva bolilor digestive. Proprietatile masticului: Masticul este rasina naturala a copacului Pistacia lentiscus var. Chia. Arborii, cu trunchiurile lor cenusii rasucite, cresc foarte incet. Trebuie sa treaca 40 sau 50 de ani pentru ca un arbore sa ajunga la maturitate, cand atinge in mod normal o inaltime de 2–3 metri. Desi arborii de mastic cresc pe tot cuprinsul coastei mediteraneene, incepand din anul 50 e.n. masticul este produs aproape in exclusivitate in Chios. Cercetari de data recenta au confirmat ca mastiha contine antioxidanti si are proprietati antibacteriale si antifungice, poate ajuta in controlarea nivelului colesterolului si poate ajuta in lupta impotriva infectiiilor si a bolilor digestive. In industria cosmetica, mastiha se foloseste la fabricarea produselor cu arome naturale (parfumuri, sapunuri, sampoane, lotiuni, pasta de dinti). Mastiha este unul dintre zecile de ingrediente atent selectionate si masurate folosite de Biserica Ortodoxa la prepararea Sfantului Mir. Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist, nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.