Elimină bacteria Helicobacter pylori. Rășina de mastic s-a dovedit a fi eficientă în eradicarea acestei bacterii. De asemenea, produsul conține o plantă cu rol în inhibarea dezvoltării Helicobacterului de la nivel gastroduodenal.Calmează și protejează mucoasa gastrică. Lichenul de piatră și mugurii de plop conțin principii active cu rol în calmarea iritațiilor mucoasei gastrice și a tubului digestiv.Produsul nu distruge flora bacteriană a intestinului.Helicostop are eficiență confirmată clinic în 80% dintre cazuri.Administrarea repetată nu produce rezistență.O capsulă conține:– Extract uscat din rizomi de Hydrastis canadensis standardizat în min. 10% sulfat de berberină 392 mg– Muguri de plop (Populi gemma)– Extract uscat din răşină de Mastic (Pistacia lentiscus) 34,3 mg– Lichen de piatră (Lichen Islandicus)– Ulei esenţial de cuişoare (Caryophylli floris aetheroleum).Învelişul capsulei este pe bază de gelatină animală.Hydrastis canadensis este o plantă folosită tradiţional în America de Nord pentru eliminarea microorganismelor potenţial patogene din tractul digestiv, şi pentru calmarea iritaţiilor cauzate de prezenţa acestora. Are acţiune asupra Helicobacter pylori, bacterie ce cauzează iritaţie şi disconfort la nivelul mucoaselor gastrice şi duodenale.Mugurii de plop sunt numiţi şi propolisul vegetal. Prin analize chimice de specialitate s-a arătat că există 5 substanţe prezente în acelaşi timp în propolis ca şi în mugurii de plop dintre care 3 au proprietăţi de reducere a numărului microorganismelor potenţial patogene, inclusiv a bacteriei Helicobacter pylori. Mugurii de plop mai conţin şi derivaţi ai saligenolului care îi conferă proprietăţi de calmare a iritaţiilor mucoasei gastrice şi de reducere a senzaţiei de disconfort la acest nivel.Răşina de mastic provine de la o specie de arbore de fistic (Pistacia lentiscus) originar din insula grecească Chios, unde a fost folosit tradiţional pentru menţinerea sănătăţii tubului digestiv.Studiile clinice şi de laborator arată că răşina de mastic este eficientă în eliminarea bacteriei Helicobacter pylori şi pentru protecţia mucoasei gastrice.Lichenul de piatră, cunosut şi sub denumirea de muşchi de Islanda are o rezistenţă crescută la condiţiile climatice foarte aspre în care trăieşte. Conţine principii active precum acidul usnic, care contribuie la inhibarea dezvoltării bacteriilor. Studiile in vitro au arătat că acidul usnic are şi un efect de calmare a iritaţiilor. Lichenul de piatră mai are în compoziţia sa şi polizaharide cu efect imunostimulator. Datorită cantităţii mari de mucilagii, care formează pe suprafaţa mucoaselor un strat protector, este util pentru calmarea iritaţiilor tubului digestiv ajutând astfel la înlăturarea disconfortului gastric.Uleiul esenţial de cuişoare a demonstrat acţiune de inhibare a dezvoltării Helicobacter pylori. În plus are efect de reducere a senzaţiei de disconfort la nivelul mucoasei gastrice.2 capsule de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de masă.Durata unei cure este de 6 săptămâni.ATENŢIONĂRI: Nu se recomandă copiilor sub 14 ani şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.SARCINĂ ŞI ALĂPTARE: Nu se recomandă femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine. Substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul laptelui.EFECTE SECUNDARE ŞI INTERACŢIUNI: Acest produs se administrează la o oră faţă de medicamente.La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.ASOCIERI RECOMANDATE: Pentru optimizarea funcţionării şi menţinerea integrităţii mucoasei gastrice, şi pentru reducerea secreţiei gastrice acide, recomandăm administrarea simultană a capsulelor Stomac Sănătos-D49 şi a Uleiului de cătină cu sunătoare şi gălbenele-F158, timp de 6 săptămâni. Pe tot parcursul curei puteţi asocia ceaiul Gastric-D40/D62, sau ceaiul U-pentru stomac (reţeta farm. Farago)-D42.SFATURI PRACTICE DE DIETĂ ŞI STIL DE VIAŢĂ:Pe durata curei vă sfătuim să evitaţi alimentele care produc hiperaciditate cum sunt: carnea grasă, mezelurile, brânzeturile fermentate, iaurtul, kefirul, afumăturile, conservele, prăjelile, grăsimea animală, dulciurile concentrate (ciocolată, dulceţuri), produsele de patiserie, zarzavaturile crude, fibroase sau cu celuloză dură (castraveţi, ridichi, gulii, sfeclă, fasole uscată, mazăre uscată, vinete, roşii), legume şi condimente picante (ceapă, usturoi, ardei iute, piper, hrean, muştar), fructele crude, băuturile prea reci sau fierbinţi, oţetul, murăturile, alcoolul, ceaiul negru, ceaiul verde, cafeaua.În schimb, este foarte bine să consumaţi alimente alcaline care neutralizează excesul de acid din stomac: lapte (are efect de pansament gastric), legume şi zarzavaturi (bine fierte), unt, uleiuri presate la rece, carne slabă fiartă, ouă fierte, fulgi de ovăz, paste făinoase, pâine prăjită, banane, avocado, sucuri proaspete de morcovi, cartofi, varză, ceaiuri din plante medicinale cu efect protector gastric (de gălbenele, muşeţel, sunătoare, tei, etc).Alimentele trebuie administrate în porţii mici şi repetate (5-6 mese/zi), la ore fixe, într-o stare de relaxare, mestecând bine hrana.A se pastra la loc uscat si la temperatura mediului ambient
Recenzii
Nu există recenzii până acum.