Originar din Asia tropicala, ghimbirul este o planta cunoscuta si utilizata de peste 3000 de ani. Contine: complexul B: B1, B2, B3, B5, B6, B9 vitaminele: C, E minerale: calciu, fier, fosfor, zinc, magneziu, potasiu, sodiu substanta activa: gingerol. Este recomandat pentru reglarea nivelului colesterolului, scaderea temperaturii corpului in caz de febra. Ghimbirul este foarte eficient pentru o digestie sanatoasa, el ajutand la descompunerea proteinelor, pentru a elibera stomacul si intestinele de gaze. Gingerolul, substanta activa, ajuta la netezirea epidermei si eliminarea ridurilor fine. Are efecte tonice si afrodisiace, actiune energizanta. Ajuta la prevenirea si tratarea greturilor cauzate de miscare si calmeaza ametelile. Mod de folosire: Ghimbirul poate fi folosit atat in scop terapeutic, cat si culinar. Se foloseste la prepararea diferitelor dulciuri, in combinatii cu crema sau cereale, salate de cruditati, produse de panificatie si patiserie, compoturi, orez sau gris cu lapte. Se pot condimenta si alte mancaruri dupa gust. Ghimbirul este folosit in alimentatie drept condiment picant pentru aromatizarea mancarurilor si bauturilor. Da o aroma placuta ceaiului, fructelor, conopidei, guliilor si boabelor din pastai. Ceaiul de ghimbir este un bun remediu in raceli, fiind un calmant ideal pentru inflamatiile gatului, sinuzite, raguseala, febra, eliminare de mucozitati si congestii respiratorii.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.