Hrisca este o cereala cu popularitate crescuta in Ucraina, Rusia, Bucovina. Fulgii Granovit sunt presati la rece, iar metoda de obtinere a fulgilor a fost premiata cu doua medalii de aur la BRUXELLES, in anul 1998 si la IASI, in 1996. Hrisca este un superaliment, o cereala care contine minerale si fibre si care fortifica organismul. Este benefica pentru sistemul vascular, este saraca in grasimi si calorii – dovedindu-se un ajutor pentru suferinzii de diabet. Scade tensiunea, mentine sanatatea colonului, este un atu in prevenirea pietrelor biliare. Sunt un produs natural, fara adaos de sare sau zahar. Nu contin gluten. Hrisca are continut crescut de niacina, riboflavina, piridoxina si tiamina. Nu lipsesc nici mineralele: zinc, fier si potasiu. Recomandam pentru mentinerea unui organism puternic si sanatos, pentru o digestie corecta si in alimentatia persoanelor care sufera de diabet. Pentru obtinerea unui tonus mental bun, datorita continutului de triptofan. Benefici in tratamentul preventiv al arteroscleroza, al bolilor hepatice si de inima. Mod de consumare: Fulgii de hrisca se inmoaie foarte repede in lichide fierbinti, deci nu trebuiesc fierti. De aceea ei trebuiesc adaugati in mancare la sfarsit (dupa fierberea acesteia). Se pot adauga astfel in supe, ciorbe, mancaruri sau in diferite deserturi cu lapte, fructe, miere. Pentru prepararea sarmalelor, ardeilor umpluti etc., se inmoaie cateva minute in apa fierbinte apoi se amesteca compozitia care se introduce in cuptor. RETETE: Sos de rosii cu hrisca: Ingrediente: 3 rosii decojite, 3 linguri fulgi de hrisca, condimente (sare, oregano, cimbru, busuioc, chimen), ceapa, usturoi. Fulgii de hrisca se inmoaie in apa fierbinte timp de 3 minute. Se strecoara si se amesteca cu rosiile si condimentele date prin mixer. Optional sosul obtinut se poate cali cateva minute cu ceapa si usturoi. Se consuma la pizza, paste cartofi la cuptor si alte preparate delicioase. Desert de mere: Ingrediente: 100g fulgi de hrisca, 2 mere, 2 linguri miere, scortisoara. Fulgii se inmoaie 3 minute in apa fierbint, se strecoara, apoi se amesteca cu merele date prin razatoare, mierea si scortisoara dupa gust. Se pot adauga si alte fructe proaspete sau uscate, alune, nuci, etc.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.