Ovazul era cunoscut in intelepciunea colectiva ca aliment destinat cailor, in principal. In deceniile mai recente a debutat in alimentatia destinata oamenilor. Faina de ovaz este macinata pe o moara traditionala cu pietre. Prin macinarea lenta nu se altereaza calitatile cerealelor, faina avand o calitate superioara comparativ cu fainurile obtinute prin macinare pe moara industriala, la viteze mari, cand bobul este incalzit la temperaturi de 80 grade. Faina de ovaz contine o substanta specifica numita avenina, precum si minerale, carotan, vitaminele B1, B2, PP, A, D, amidon, glucide, saponine, lecitina, enzime, ulei, fosfor, hidrati de carbon si chiar un principiu hormonal de tipul foliculinei. Faina de ovaz remineralizeaza, da un tonus bun organismului. Poate fi transformata in lapte de ovaz. Datorita compoziţiei sale, pielea tratata cu acest produs este hranita si tonifiata. Face bine sistemului digestiv si echilibreaza nivelul de zahar din sange. Faina de ovaz este un aliment benefic tiroidei. Este folosita in produsele de ingrijire a parului si a pielii. Exista specialisti care recomanda ovazul in tratamentul sterilitatii si al impotentei. Mod de consumare: Cu o textura densa si un gust asemanator cu al alunelor, faina de ovaz este folosita, in combinatie cu cea integrala de grau, in prepararea de paine si prajituri.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.