Meiul este o cereala ce isi are originea in Asia si Africa. Faina de mei este macinata pe o moara traditionala cu pietre. Prin macinarea lenta nu se altereaza calitatile cerealelor, faina avand o calitate superioara comparativ cu fainurile obtinute prin macinare pe moara industriala, la viteze mari, cand bobul este incalzit la temperaturi de 80 grade.Contine proteine, fibre, vitaminele B, E, minerale (precum calciu, zinc, fier, magneziu, fosfor, mangan, potasiu), aminoacizi esentiali, triptofan. Cu un continut de aprox. 12% proteina, meiul este satios si hranitor. Ajuta la o absorbtie redusa a carbohidratilor si a grasimilor, protejeaza vasele de sange de arteroscleroza si eventuale hemoragii.Meiul este o cereala integrala, asadar este foarte bogat in enzime digestive. Nu contine gluten, este putin alergen si se digera usor.Este alcalina, poate fi utilizata cu succes in combaterea acidozei.Are un efect pozitiv asupra rinichilor.Previne formarea calculilor biliari.Protejeaza sistemul gastro-intestinal.Stimuleaza sistemul nervos.Contribuie la sanatatea oaselor, a dintilor si a parului.Mod de folosire:Se pot prepara budinci, prajituri.Poate fi utilizata pentru paine, turte si produse de patiserie, in amestec cu faina de grau si alte tipuri de faina.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.