Arborele de migdal creste, in principal, in sudul Italiei. Alte zone de cultivare sunt Spania, sudul Frantei, Portugalia, Marocul. Fiind un arbust sensibil la frig, nu s-a putut adapta la clima din Europa Centrala si de Est. Migdalele origineaza, conform scrierilor din vechine, din Asia de vest sau Centrala. Exista mentiuni referitoare la arborele de migdal in Vechiul Testament, fiind cultivat in Mediterana acum 2000 de ani. Contine: grasimi sanatoase proteine fibre minerale (magneziu, mangan, cupru) vitamine: E, B2. Grasimile sanatoase protejeaza vasele de sange si au beneficii multiple pentru epiderma si unghii. Magneziul ajuta la tratamentul preventiv al afectiunilor cardiace. Vitamina B2 are un rol important in metabolismul proteinelor, grasimilor, dar cu precadere al glucidelor. Triptofanul din compozitie ne face mai senini, cu pofta de viata. Vitamina E este un antioxidant puternic, menit sa neutralizeze radicalii liberi. Recomandam consumul de faina de migdale pentru pastrarea sanatatii inimii si a muschilor, pentru buna functionare a sistemului nervos. Mod de consumare: Poate fi adaugata peste fulgi si fructe, pentru un mic dejun delicios. Poate inlocui cu succes faina de grau in prepararea dulciurilor de casa. Este folosita mai ales la prepararea martipanului, avand un gust usor de recunoscut si un miros foarte placut. Poate fi adaugata in shake-uri proteice.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.