Curry este numele generic adoptat in Occident pentru a descrie o serie de mancaruri elaborate cu un amestec de condimente, tipic bucatariilor asiatice. Numele a fost popularizat de catre coloniștii britanici din India și era utilizat pentru a descrie o serie de mancaruri locale cu sos. Amestec oriental de condimente: turmeric chimion coriandru seminte de schinduf patrunjel chilly usturoi fenicul. Substantele continute de curry contribuie la mentinerea tineretii celulelor, prevenind producerea anormala de proteine. In plus, curry contribuie la prevenirea deteriorarii sistemului nervos, la imbunatatirea capacitatii de functionare a creierului. Scade riscurile insuficientei cardiace datorita substantei active din turmeric (curcumina), care imbunatateste functiile inimii. Are proprietati de reducere a colesterolului si ajuta la digerarea alimentelor grele. Mod de folosire: Curry poate fi folosit pentru prepararea unor supe si ciorbe, insa cel mai bine se preteaza pentru orez, tocanite si preparate din carne alba.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.