Magazin Naturawl

Cristale de Mentol, 25g | MAYAM

17.50 lei

Cristale de Mentol 25g MAYAM

Cumpara

SKU: 1416 Categorie:

Un constituent al uleiului esențial de mentă, cu miros intens și plăcut, are efect răcoritor, revigorant, antalgic.

Este util în balsamuri, alifii, spray de picioare, creme pentru membre dureroase, produse de bărbierit, comprese, geluri răcoritoare, ulei de masaj detensionant.

Este folosit și ca decongestionant, calmant pentru dureri sau mușcături de insecte, pentru dureri de cap, nevralgii, picioare grele sau umflate, în deodorante sau creme pentru sportivi.

Ingrediente (INCI): menthol

Obținut prin răcirea și separarea cristalelor formate din uleiul esențial de mentă arvensis.

Proprietăți organoleptice: cristale translucide cu miros puternic mentolat

Proprietăți:
răcoritor și revigorant puternic
detensionant
decongestionant al căilor respiratorii
antipruriginos, reduce mâncărimile
antalgic, anestezic, calmează durerile

Recomandări:
picioare grele, picioare umflate
dureri de cap, nevralgii, umeri tensionați
muschi contractați, dureroși
zone dureroase sau afectate de mâncărimi, pișcături de insecte
membre și încheieturi dureroase, sciatică
contuzii, echimoze, zone inflamate

Cum se folosește:
este un produs cu miros și acțiune puternice, a se utiliza cu prudență și în cantitate moderată
dozaj indicativ 0,1- 1% în general iar până la 5% pentru aplicații localizate

Se poate include ca ingredient în preparate cosmetice cum ar fi: balsam, alifie, cremă, gel, emulsie, emul`gel
se poate include în pastă de dinți, balsam/luciu de buze (efect repulpant)
inclus într-un ulei vegetal, unt vegetal sau bază de cremă, aplicat sub formă de masaj
mentholul este solubil în uleiuri și alcool, insolubil în apă

Pentru a fi solubilizat în medii uleioase necesită încălzire ușoară, la cca. 40°C.

In baza de cremă se poate încorpora solubilizat în prealabil într-o cantitate mică de ulei încălzit la 40°C
este solubil în alcool la temperatura camerei; se poate solubiliza în raport de 1 parte menthol + 4 părți alcool de min.70°
în geluri apoase sau pastă de dinți se poate include solubilizat în prealabil cu alcool
în emulsii se poate include la faza uleioasă, dar este indicat să se adauge după retragerea fazei de la sursa de căldură.

Mod de păstrare: închis etanș, la loc uscat și răcoros; a nu se păstra la îndemâna copiilor.

Date de siguranță, precauții în utilizare: ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test de toleranță în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
este un produs cu miros și acțiune puternice, a se utiliza cu moderație
a nu se ingera, a nu se inhala direct din recipient
a nu se utiliza pur pe piele, a se evita contactul cu ochii
este interzisă utilizarea la copiii mai mici de 3 ani
nu este recomandată utilizarea la copiii mai mici de 6 ani
a nu se utiliza la persoanele epileptice
nu este indicată folosirea în perioada sarcinii și alăptării
a nu se utiliza pe leziuni și răni extinse
nu este indicat a se utiliza concomitent cu un tratament homeopatic
uz extern.