In Germania, unde chimenul este un condiment foarte popular, exista obiceiul ca mirii, la nunta, sa poarte la ei seminte de chimen, pentru a-si arata fidelitatea unul fata de celalalt. Intareste imunitatea si combate raceala, are efecte benefice in bolile de inima, fluidifica secretiile bronsice. Are efecte antiinflamatoare, are proprietati carminative, are efecte tonice cerebrale. Contine: ulei volatil carvon minerale: calciu, fosfor, sodiu, potasiu, fier vitamine: A, B, C fitoestrogeni. Mod de consumare: Se foloseste la condimentarea si aromatizarea diferitelor preparate: supe, ciorbe, sufleuri cu legume, cereale, pizza, paste, salate, sosuri, branzeturi, produse de panificatie si patiserie. Se poate consuma si sub forma de pulbere, macerat la rece sau ceai (infuzie: 1/2 lingurita de seminte la 200ml apa fierbinte, 2-3 cani/zi) Pentru un plus de savoare in viata culinara, incercati sa folositi si chimen in marinatele pe baza de lamaie pentru pui, curcan, porc si miel. La fel puteti adauga chimen la chili, fripturi condimentate, marinate pentru gratar si diverse sosuri. Incingeti chimenul cu usturoi in ulei de masline, turnati-l peste legume sau cartofi copti.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.