DESPRE CHAGA
Aliment adaptogen
Tradițional consumată de către triburile indigene din nordul europei, Chaga (Inonotus obliquus) este încă utilizată pe scară largă în țările scandinave și în Rusia, sub formă de ceai. Este considerată „regele ciupercilor medicinale” deoarece are funcții adaptogene* puternice.
*Aliment adaptogen – având o activitate non-specifică în corp, producând un efect de normalizare a funcțiilor fiziologice ale organismului, indiferent de situația patologică, și care acționează în principal asupra glandelor suprarenale pentru a stabiliza producția hormonală a corpului și a regla nivelul de glicemie;
Cantitate disponibilă pentru o lună sau două luni de consum zilnic.
DESPRE PROPRIETĂȚI
Beneficii
- Proprietăți adaptogene: contribuie la gestionarea stresului prin faptul că reglează nivelul de cortizol din corp;
- Antiiflamator: contribuie la suprimarea tumorilor și inhibă formarea altora noi;
- Antiviral: ajută sistemul imunitar să se apere împotriva virusurilor;
- Antioxidant: ajută la echilibrarea radicalilor liberi din corp, prevenind îmbătrânirea prematură;
- Funcție hipo-glicemică
INSTRUCȚIUNI DE UTILIZARE
Servire și Gust
Ingrediente
Extract (în apă) uscat din corpul fructifer al Inonotus obliquus, standardizat pentru un conținut de minim 30% polizaharide.
Instrucțiuni de utilizare
Doză zilnică recomandată: 1g pe zi (jumătate de linguriță).
Extractul uscat poate fi integrat în băuturi precum cafea sau ceai, precum și în alimente.
Extractele se dizolvă în apă, în special atunci când băutura sau alimentul este încălzit.
Gust
Chaga are un gust preponderent umami, cu o aromă fină de cacao.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.