Se utilizeaza la prajituri, salate, panificatie! Unul dintre cele mai scumpe condimente, cardamomul este originar din India si este folosit cu precadere in bucataria Indiana si arabeasca. Poate fi folosit pentru condimentarea mancarurilor, dar si pentru deserturi. Este folosit de asemenea datorita gustului deosebit in cafea. Cardamomul face parte din aceeasi familie cu ghimbirul. Planta are originea in India si Sri Lanka si este cultivata si in Guatemala, Mexic, Indonezia si alte zone din sudul Asiei. Cardamomul verde este frecvent utilizat in Asia de Sud pentru tratamentul infectiilor gingivale, pentru a preveni si trata problemele legate de gat, congestie si tuberculoza pulmonara, inflamarea pleoapelor si, totodata, tulburari digestive. Mai are rol impotriva pietrelor la rinichi si a celor biliare si poate fi folosit precum antidot atat pentru veninul sarpelui cat si al scorpionului. Se cultiva in China, Laos si Vietnam si este utilizat in medicina traditionala chineza pentru tratarea durerilor de stomac, a dizenteriei, a constipatiei si a altor probleme digestive. Semintele de cardamom nu sunt utilizate in orice fel de mancaruri, ci se piseaza si se adauga in aluaturi, in mancarurile cu peste sau cartofi. Da gust picant carnii prajite si este foarte eficient impotriva racelii.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.