Sampon facut in casa, cu aloe vera

Ador produsele facute in casa si mi-am propus sa imi gasesc alternative #DIY (facute de mine, in casa) pentru orice produs din comert; sau daca nu, sa le achizitionez de la producatori locali, naturali.

Am povestit mai multe despre sampoane in articolul cu prima reteta de sampon pentru scalp sensibil.

Daca primul sampon este super natural si se poate folosi zilnic, acesta este putin mai „aproape de adevar”. Nu-i niciun adevar insa pentru inceput sa nu „sperie” textura aceea fluida, acesta are o textura mai vascoasa.

Este un sampon natural, pentru oricine; eu nu cred in 49374349 de modele, variante si tipuri de sampoane. Important este sa stii ce iti prieste si de ceea ce ai nevoie si sa cauti asta.

Sau mai bine spus, mai usor este sa stii ce ingrediente iti dauneaza si sa gasesti acel produs care nu le contine (asta da aventura).

Daca citesti ingredientele samponului tau si ce inseamna acestea, vei vrea sa le eviti instant si sa iti creezi singura propriul tau sampon natural, fara… mizerii.

Pentru 250 ml. ai nevoie de:

(*) In 220 ml. de apa fierbinte, pui 2 linguri de frunze de ceai verde si lasi sa se infuzeze pana se raceste, apoi filtrezi si ramai cu 200 ml. de lichid pe care il folosim in sampon.

Intr-un vas inalt (sau bol), pune infuzia, adauga guma de xanthan si cu mixer-ul sau tel-ul, amesteca pana se ingroasa usor.

Adauga gelul de aloe vera, amesteca; apoi adauga tensida de cocos si amesteca pana se omogenizeaza.

Dupa, adauga uleiul de masline, amesteca si adauga otetul, amesteca iar, pune si uleiurile esentiale, amesteca bine-bine si asta este APROAPE tot. :)))

Un motiv pentru care multe sampoane nu ne priesc este din pricina PH-ului, majoritatea prea alcaline. PH-ul ideal pentru sampon este de 4.5-5.5!

Asadar, testam PH-ul si daca este prea alcalin (peste 5.5), adaugam 1 strop de zeama de lamaie, si testam iar PH-ul si mai adaugam zeama de lamaie daca este necesar.

Acum asta-i tot: punem samponul intr-un recipient inchis la culoare si gata!

*Bonus: poti sa il tii si mai natural, fara niciun tip de guma (agent de ingrosare) sau poti folosi guma de guar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *