Parfum solid vegan cu ceara de soia

Intotdeauna mi-au placut parfumurile insa, niciodata nu mi-a placut sa miros ca altcineva! Ciudat sau nu, daca aveam un parfum si imi placea, insa incepeam sa il simt la mai multa lume, renuntam la el!

Ulterior, renuntand la a cumpara cat mai multe lucruri si intelegand ca acest termen de „parfum” este…super controversat am sesizat ca: uleiuri esentiale am, ceara de soia am (pentru creme, strugurele si altele) si ca pot incerca sa imi fac singura parfumul.

Parfumul solid este super usor de facut, cremos, natural si hranitor. Spun asta pentru ca ai nevoie de o ceara ca sa il „lege” si un ulei sau unt ca sa poti topi ceara (pentru inceput poti face cu ce ulei ai prin casa: jojoba, migdale); eu am folosit untul de cacao pentru ca are si el un miros subtil, tare placut si ca este super bogat in vitamine, antioxidanti, acizi grasi esentiali si este si foarte nutritiv, plus ca regenereaza si protejeaza pielea.

Totodata, incepand caldurile, untul de cacao are o consistenta mai solida si impiedica parfumul in a se topi.

Ador sa aplic acest parfum solid la incheieturi si gat; ideal este sa il folosesti in zonele mai vascularizate. 2 in 1: miros placut, natural si balsam hidratant.

Iar daca acest tip de parfum vi se pare usor, sa vedeti cum e cel lichid! Cumva, prefer sa il folosesc iarna si vara pe cel uleios (lichid) caci e mai usor de aplicat si nu riscam sa se topeasca, am o sticluta mica tip roll-on; iar toamna si primavara il folosesc pe acesta solid pentru ca este compact si ador aceasta textura cremoasa pe care o are si lasa pe piele.

Daca iti place sa fii unica si sa porti notele tale preferate de parfum pe care inca nu le-ai gasit, sigur te vei distra si te vei fi super bucuroasa la final, dupa ce iti vei crea propriul tau: Parfum solid natural din ceara de soia! Unde mai pui si efectele benefice ale fiecarui ulei esential in parte?!

P.S.: Pentru a se aseza mai bine mirosurile si continutul, e bine ca dupa ce se raceste sa il lasi 24 de ore in frigider (e super diferenta).

Pentru 5 gr. ai nevoie de:

Reteta se face la „bain marie”.

Intr-un ibric pui apa sa fiarba (jumatate din cantitatea vasului), cand aceasta da in clocot, dai focul la minim, iar deasupra pui un vas de sticla si adaugi ceara si untul (sau uleiul) si amesteci cu o lingurita de lemn pana aceasta se topeste.

Dupa ce s-a omogenizat, opreste focul, adauga restul ingredientelor, amesteca bine bine si toarna lichidul intr-un recipient mic, cu capac (poti sa refolosesti lejer cutiutele acelea de la strugurel, rotunde cu capac).

Lasi sa se raceasca 10-15 minute, apoi inchizi bine capacul si il dai la frigider si asta-i tot!

*Bonus: aici ai baza, tu poti adauga ce uleiuri esentiale poftesti si ti se potrivesc, in functie de sezon🥰

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autentificare

Ai uitat parola?

Creezi un cont?