Acest desert este: aromat, rapid, vegan, „curat” si foarte aspectos. Ai nevoie doar de cateva ingrediente de calitate, un blender si atat.
Asa cum (probabil) stii deja, retetele pe care le gasesti aici, pe Naturawl.ro (Facebook, Instagram sau TikTok) sunt simple, delicioase, de post si nu necesita: echipament, spatiu, timp si mare iscusinta din partea celui ce le prepara.
Prajitura aceasta a aparut din pofta de a manca ceva moale, fresh si foarte gustos; sa nu mai zic fara ingrediente procesate. Eu zic sa nu mai stam la taclale si sa trecem la treaba:))).
NOTA!: Aici am folosit cupele (1 cupa are 250ml) asa ca daca ai cupe le poti folosi cu usurinta insa daca nu ai asa ceva inca in casa, poti folosi orice unitate de masura (ca si cana) si iti pastrati raportul de cantitati intre ele.
Pentru 8 portii de Rulada-cozonac ai nevoie de:
Baza:
- 2 cani fulgi de ovaz fara gluten
- 1/2 cana faina de migdale
- 1/4 cana sirop de artar
- 4 linguri unt de migdale
- 1/3 cani lapte de caju (facut de mine cu AlmondCow)
- 1 lingura extract pur de vanilie
Crema:
- 1/2 cana unt de migdale
- 1/3 cana sirop de artar
- 1 lingura pudra de scortisoara
Mod de preparare:
Intr-un blender bun pui toate ingredientele Baza si le mixezi pana formezi o compozitie omogena pe care o intinzi pe o hartie de copt si o presezi bine (cu o lingura sau daca iti e mai usor, poti folosi o alta hartie de copt pe care o pui peste si o intinzi cu facaletul).
Apoi amesteci toate ingredientele Crema si le pui de asupra blatului, intinzi bine si cu grija, strangi tot, formand o rulada, pe care o dam la congelator pentru aproximativ 30-45 de minute sau la frigider peste noapte.
Inainte de servire o scoti pe un platou, optional o decorezi: eu am folosit pulpa de la laptele de caju cu putin unt de migdale si sirop de artar si am pus aceasta compozitie peste.
*Bonus: presara pe d’asupra niste nuci braziliene zdrobite.